Yleinen

HELMIÄ HELMIKUULTA

Aurinkoista sunnuntaita murut ja ihanaa naistenpäivää! Mun piti jo eilen postata teille lisää helmikuun helmistä, mutta viihdyinkin melkein koko päivän kylässä tyttäreni perheen luona. Oli sellainen vauvantuoksuinen päivä ja tänään se jatkui ristiäisten merkeissä. Eli ihan mukava viikonloppu.

Puhuttiin Inkan kanssa alkaneesta keväästä. Kuinka kiva, kun kohta tulee kelit, ettei tarvitse pukea enää lapsilaumalle hirveätä määrää talvivaatetta päälle, jotta pääsee ulos, vaan saa nauttia lämmöstä ja auringosta. Hippaisen helpompaa arkea suurperheen äidille.

Tosin kevätaurinko ei aina ole niin ihanaa kuin kuvittelisi, jos kärsii aurinkoyliherkästä ihosta, niin kuin hän kärsii, on aina kärsinyt.

Se tarkoittaa, että iholle nousee auringon vaikutuksesta näppylöitä, pieniä punaisia ja välillä hyvinkin kipeitä tai kutiavia.  Reaktio aiheutuu altistumisesta UVB- tai UVA-säteille tai molemmille, joten se koskee vain niitä ihon alueita, jotka ovat suoraan alttiina auringonsäteille.

Aco lanseerasikin juuri kuivalle ja atooppiselle sekä nimenomaan aurinkoyliherkälle iholle aurinkotuotteet, joista pääsin kuulemaan helmikuussa ravintola Espassa järkätyssä lanseeraustilaisuudessa.

 • Aco Sun Intolerance Lotion SPF50-aurinkovoide sopii nimenomaisesti ihmiselle, joilla on aurinkoihottumaa tai aurinkoallergiaa. Voide sisältää korostetun aurinkosuojan sekä Aco Triple Moist Complex-kosteusyhdisteen, joka antaa välitöntä, pitkävaikutteista ja tehokasta syväkosteutusta.
 • Syväkosteuttava Aco Sun AtoProtect Lotion SPF50+ on voide kuivalle ja atooppiselle iholle, joka sisältää saman Aco Triple Moist Complex-kosteusyhdisteen. Vedenkestävä voide, joka sopii kolmivuotiaasta ylöspäin.
 • Lasten iholle löytyy myös oma tuote, Aco Sun Kids Sensitive Cream SPF30-aurinkovoide, on vedenkestävä voide, joka pysyy hyvin iholla ja, joka antaa välittömän suojan UV-säteitä vastaan.
 • Yksi mun ikisuosikki on ollut nämä auringonoton jälkeen käytettävät tuotteet, jota Acolta löytyy mm Aco Sun Soothing After Sun Gel Cream-geelivoide, joka viilentää, kosteuttaa ihoa. Tätä on muuten mukana aina etelänmatkoilla-miehelle 🙂

Kiitos muuten aivan ihanasta tilaisuudesta ja tuotteista, jotka vienkin nyt tyttärelle testiin. Luulen, että nämä voisivat tosiaan toimia hänellä loistavasti, kerron sitten mitä mielipidettä sieltä suunnasta tulee.

Yhdet parhaista hetkistä on ollut kävelyt rannalla ja kukat. Ihan simppelit asiat arjessa, mutta niin tärkeät-ne sekä valokuvaus.

Minusta tuntuu, että viimevuoden loppupuoli oli aikaan jolloin kamera ei ole ollut käsissä kovinkaan paljoa, mutta nyt viime aikoina, olen huomannut taas kuvaavani enemmän, ja nauttinut kuvaamisesta taas niin paljon.

Haaveilen, että pääsisin kesän aikana kiertämään hieman enemmän suomea ja kuvaamaan paljon. Haaveiden listalla on myös uusi kameranrunko, koska edellinen alkaa tosiaan sanomaan työsopimustaan irti. Napit jumittuvat paikoilleen ja muuta pientä hankaluutta. Tosin on se keikkunut jo vuosikymmenen matkassa mukana, tehnyt tehtävänsä monessa tilanteessa, joten saa sitä varmaan vähän jo jumiakin.

Niin ja olihan vielä yksi upea kohtaaminen, jonka haluan tässä vaiheessa nostaa esiin, nimittäin ilta hurmaavan Maria Boreliuksen kanssa, joka on kirjoittanut kirjat Hyvinvoinnin vallankumous, sekä Bliss peittoa tulehdus, elä ja voi paremmin.

Maria oli 52 -vuotias kun hän tunsi olonsa väsyneeksi, selkävaivaiseksi ja kertakaikkiaan voimattomaksi. Hän päätti tehdä asialle jotain ja niin alkoi tutkimusmatka, jolloin hän kehitti hiljaista tulehdusta ehkäisevän elämäntavan.

Hän kertoi, että hiljainen tulehdus löytyy tyypillisesti vanhenemisen ja tavallisimpien sairauksiemme taustalta. Ja kuinka helppoa on loppupelissä itse vaikuttaa siihen, kuinka voida paremmin ja löytää tasapaino hyvään elämään. Minusta oli hauskaa kuunnella, kun hän kertoi perheensä alkuun protestoineen muutoksia ruokavaliossa, koska olen niin varma, että meillä kävisi juuri näin! Mutta kun me pääsimme nauttimaan illan aikana ruokia, joita oli tehty kirja ohjeiden mukaan, voin sanoa, etten muuta söisikään! Niin terveellistä ja samalla herkullista sekä helppoa ruokaa ja juomaa.

Maria ensimmäinen kirja Hyvinvoinnin vallankumous, on mielenkiintoinen kirja tiedonkeruusta kohti parempaa oloa ja hyvinvointia Ja mikä parasta kirjasta löytyy myös tietopaketti ruoasta ja juomista, kera ohjeiden.

Bliss on kirja, joka kertoo, miten hiljainen tulehdus vaikuttaa kehon lisäksi myös mieleemme. Borelius kertoo kirjassa, miten tulehdusta ehkäisevän elämäntavan voi vakiinnuttaa osaksi omaa arkeaan ja miten voi löytää tasapainon hyvään elämään. Pidän suunnattomasti näiden kirjojen resepteistä sekä treenivinkeistä. Siitä tsempistä mitä nämä kirjat antavat varsinkin alkuvaiheessa, jolloin elämänmuutokset ovat monesti haasteellisia. Ja tosiaan siitä oivalluksesta, kuinka ne kaikki sitoutuvat yhteen, mieli, liikunta, ruokavalio, elämykset, jooga, lepo jne.

Jos et ole vielä tutustunut kirjoihin, niin suosittelen joko hankkimaan omasi tai lainaamaan sen vaikka kirjastosta.

Nyt leppoisaa sunnuntai-iltaa ja palataan alkuviikosta yhteen arvontaan!

2 Comments

 • Päden paja

  Upeita kuvia! Kuukauteen mahtuu niin paljon kaikkea kivaa:) Toivottavasti haaveesi toteutuvat ja pääset kesällä paljon kuvailemaan! Leppoisaa naistenpäivän iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

  • Souliina

   Kiitos paljon Päde ja niin sitä tuntuu mahtuvan aika paljon ihania juttuja kuukauteen:)
   Haaveita on hyvä olla ja joskus niistä ainakin osa toteutuu.
   Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinulle <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *