Lifestyle,  Travel,  Yleinen

Miniloma Kööpenhaminassa

Kuten aiemmin tuossa kerroinkin, siirtyminen tälle uudelle blogialustalle ei käynyt täysin ongelmitta, sillä kaikki aiemmat postaukset jäivät tosiaankin sinne bloggerin puolelle. Sinne jäi lukuisia postauksia, joista te lukijat olette kovasti pitäneet ja lukeneet, sekä sellaisia, joista itsen pidin syystä tai toisesta paljonkin. Yksi niistä on tämä viime vuoden elokuussa tehty Köpiksen reissu, joka jäi kyllä pysyvästi sydämeeni, niin kaupungin kauneuden, tunnelman kuin myös seuran vuoksi.

Oltiin palloteltu Gunin kanssa mielessä yhteistä ulkomaan matkaa jo hyvän tovin. Omat matkani ovat viime vuosina aika vahvasti painottunut rantalomakohteisiin ja Guni puolestaan on reissannut ympäri Eurooppaa kaupunkeja kierrellen. Koska tiesimme, että emme voi lähteä kovinkaan pitkälle reissulle vapaapäivien rajallisuuden huomioon ottaen, pudotimme rantalomat pois matkasuunnitelmasta. Jäljelle jäi siis kaupunkikohteet. Olin haaveillut Lontoosta ja Köpiksestä jonkin aikaan, ja Guni oli käynyt vastikään Lontoossa, joten valinta oli aika helppo, lähtisimme Tanskaan ja kohti Kööpenhaminaa.

Suosittelen, napatkaa lähtöpäivälle lennot heti aamutuimaan, niin kuin me teimme, näin ollen pidennetystä viikonlopusta saa paljon enemmän irti, koska matkustaessa haluaa nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Lento itsessään kestää Helsingistä Kastrupin kentälle vain noin puolitoista tuntia, joten lentokoneessa istumiseen ei tuhraannu turhaa aikaa päivästä.

Kentältä voit matkata hotellille, joko bussilla, junalla tai napata taxin. Me päätimme lähteä seikkailemaan junalla. Kentältä löytyy erittäin hyvin opastetut lippuautomaatit, joista ostaa junaliput, ja tarvittaessa henkilökunta opastaa oikean lipun valinnassa. Ja oikeasti me vähän seikkailimmekin, jäätiin muutamaa asemaa liian aikaisin pois junasta. Kun tajusimme erheemme, ei voinut muuta kuin nauraa ja kaivaa kamerat esille, sillä oltiin tultu niin kauniiden rakennusten ympärille, ettei harmittanut lainkaan hyppy junasta liian aikaisin,

Ystäväni totesi heti reissun alussa, että on ihana eksyä joka reissulla ja löytää tällä tavalla kyseisestä kaupungista jotain uutta. Hoidettiin tämä siis pois alta heti asemalla;)

Meidän hotellimme sijaitsi n. 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, joten matka juna-asemalta ei ollut hotellillemme kovinkaan pitkä (siis siltä oikealta). Kävellä köpiksessä saa paljon, sillä nähtävää on vaikka ja kuinka. Toki voit vuokrata myös pyörän tai sähköpotkulaudan, joita tuntui olevan jokaisessa hotellissa vuokrattavana vaikka ja kuinka.

Paikalliset tuntuivat liikkuvan kaikkialle fillareilla ja niillä sähköpotkiksilla, ja vielä kaksi päällä- autojen seassa. Itse katselin ensi alkuun hieman hämmentyneenä sitä menoa ja hieman kauhuissanikin, sillä pelkäsin, että joku vielä lipsahtaa auton alle, mutta hyvin nopeasti siihen tottui, eikä haavereita näyttänyt sattuvan.

Kahviloita ja ravintoloita keskustasta löytyy runsaasti. Hintataso ei ole halvimmasta päästä, niin kuin ei Tanskassa yleensäkään, mutta tästä nautinnosta kannattaa maksaa, sillä kaikki mitä söimme, oli todella hyvää ja palvelu loistavaa. Nautimme yleensä aamiaisen Cafe Nordicissa, jos nyt nimen oikein. Söimme siellä myös muutamia kertoja lounaan tai päivällisen, mielettömiä herkkuja kaikkia. ja annoskoot olivat lähinnä kahdelle, sillä ne olivat isoja-todella isoja. Siitä tuli ehdottomasti meidän suosikkipaikkamme.

Reissussa ei voi ikinä jämähtää vain yhteen ruokapaikkaan, vaikka safka olisi kuinka hyvää, joten yhtenä iltana kiertelimme sivukujia, toiveina löytää paikka, joka viehättäisi tunnelmallaan. Löysimmekin hetken käveltyämme kivan pikku ravintolan, jonka nimeä en millään muista, mutta muistan sen ravintolan mustat ovet ja lämminhenkisen tunnelman sekä iloisen puheensorinan, joka tulvi jo kadulle. Ruoka oli täälläkin hyvää ja meidän nelihenkinen seurueemme lähti tyytyväisenä kiertelemään vielä hetkeksi kaupungille.

Kävellessämme hotellilta keskustaan ja takaisin, kävelimme myös joka päivä useita kertoja, ehkä maailman kauneimman Tivolin ohi. Tämä jos joku on jokaisen lapsen unelma, ja vähän aikuisenkin. Se sijaitsee rautatieasemaa vastapäätä ja on maailma toiseksi vanhin huvipuisto. Se on rakennettu jo vuonna 1843.

Suosittelen käymään Tivolissa vasta illalla. Sillä silloin valaistus ja tunnelma on ihan omaa luokkaansa, sanoinkuvaamattoman kaunista, suorastaan maagista.

Tosin iltatunnelmaa rakastavat myös paikalliset, sekä lukuisat turistit, jotka haluavat myös kokea palan historiaa ja tämän satumaan, joka aukea aivan ennekuvailemattomalla tavalla varsinkin ensikertalaiselle. Jos puolestaan haluat liikkua hieman väljemmillä vesillä, piipahda Tivoliin päivällä. Upea se on silloinkin. Ihan ilmaista lystiä tämäkään huvitus ei ole, sillä pelkkää sisäänpääsy maksoi n 20€ per nuppi ja laiteliput tulee vielä tuon summan päälle. mutta onhan tämä ehdottomasti kokemisen arvoinen asia.

Jatkettiin muuten sitä eksymistä, tällä kertaa tarkoituksella. Pujahdettiin pienille sivukujille, mistä löytyvät sympaattisimmat pienet kahvilat, sekä pienet lahjapuodit. Sellaisia, joiden ikkunat olivat jalkakäytävän tasolla, joihin piti pujahtaa pieniä kiviportaita pitkin alas puotiin, jossa tervehti aina ystävällinen myyjä hymy huulilla. Näistä paikoista löytyivät myös ne suloisimmat matkamuistot kotiinviemisiksi. Ja ne kukkakaupat, niitä löytyi monesta kadunkulmasta, pieniä ja kauniita. Sellaisia, jotka houkuttavat huomaamatta astumaan sisälle, nauttimaan niiden kauneudesta ja huumaavasta tuoksusta. Jos asuisin täällä kantaisin palkkapussini juuri näihin puoteihin, hakisin aina uuden kimpun tuoreita kukkia aamiaispöytään, edellisten kuihtuneiden tilalle.

Rakastuin tämän kaupungin sykkeeseen välittömästi, sekä ihmisiin. Sanotaan että Tanskassa asuu onnellisimmat ihmiset- en tiedä onko se totta, mutta ystävällisiä he ovat ja heistä kyllä huokuu onnellisuus sekä tyytyväisyys ja tyylikkyys-ehdottomasti. Ja minä- minä kaipaan tänne takaisin ja aion vielä mennäkin, sillä sen verran onnelliseksi se teki myös minutkin <3

14 Comments

 • Elina

  Aivan ihanalta näyttää teidän lomakohde! Kauniit kuvat jälleen kerran. 🙂
  Onpas ollut mukava reissu teillä ja kannattaa näköjään eksyä/hypätä liian aikaisin pois junasta kun löytyy noin ihania paikkoja tutkittavaksi. Itsekin voisin tuonne matkustaa vaikka heti 🙂

  • Souliina

   Kööpenhamina on ihastuttava kaupunki ja lomakohde. Sinne on vielä kohtuu edullista matkustaa, koska monelta lentoyhtiöltä saa ihan muutamalla kympillä lentoja sinne.

   Jos mahdollista makusta sinne kesällä <3

 • Sari Multanen

  Onnittelut uusista sivuista, ihanalta näyttää <3. Olimme muutama vuosi sitten joulun jälkeen Köpiksessä eli samaan aikaan kun nyt Wienissä ja kyllä minulla Köpis menee kyllä ihan sinne kärkipäähän kaikista kaupungeista.

  • Souliina

   Voi kiitos paljon Sari, onpa ihana kuulla <3
   Seurasin teidän Wienin reissua instassa ja voi kuinka kaunista sielläkin oli! Mutta kyllä Köpis on vaan <3

 • Outi

  Aivan ihanan kuuloinen reissu. Tytär kävi viime vuoden puolella Köpiksessä ystävän kanssa ja he tykkäsivät reissusta myös kovasti.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

  • Souliina

   Kiitos Outi, kyllähän tämä oli ihana reissu kieltämättä. Mukava kuulla, että tyttäresi nautti reissusta ja ihastui kauniiseen Kööpenhaminaan <3
   Mukavaa päivää sinne <3

 • Minnea

  Voi että, miten ihanalta näyttää ja kuulostaa! Köpis on ollu mun haavelistalla jo pitkään. Hassua, että vaikka se on niin lähellä, niin ei ole kuitenkaan tullut käytyä. Ehkäpä saan miehen houkuteltua sinne pienelle romanttiselle viikonloppureissulle kesällä 🙂

  • Souliina

   Köpis on kyllä ihana, suosittelen lämmöllä <3
   Monesti se muuten onkin niin, että kun jokin kohde on lähellä, sitä ei tule koettua, vaan aina tulee lähdettyä vielä hieman kauemmas, vaikka lähellä olisikin paljon kokemisen arvoisia asioita <3

   Toivotan jo valmiiksi tunnelmallista matkaa <3 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *