Lifestyle,  Yleinen

Mitä mielenpäällä just nyt?

Hetken mietin miten oikein kirjoittaisin omia mietteitäni tästä korona-tilanteesta, sillä se on hyvin vahvasti läsnä jokaista meistä, mutta ei kai siihen ole mitään oikeaa kaavaa, vaan parempi antaa tulla mitä mielenpäällä on.

On varsin ymmärrettävää, että tällä hetkellä kaikkien mielessä ja keskusteluissa on vallitseva Korona-tilanne. Ihmiset hämmentyvät, pelkäävät, sillä onhan tämä aivan poikkeuksellista, eikä kenelläkään ole varsinaista käsikirjaa, kuinka toimia, tai paremminkin kuinka kauan tämä kestää ja miten se vaikuttaa meihin jokaiseen tulevaisuudessa. Sillä väistämättä tämä tulee vaikuttamaan ihan maailmanlaajuisesti ja kunnolla.

Huoli, pelko ja tämä poikkeustilanne tuo ihmisissä esiin hyvin erilaisia puolia, jotka ovat ihan ymmärrettäviä. Joku toinen kiukustuu suunnitellun matkansa peruuntumisesta, toinen puolestaan jatkaa arkeaan suhteellisen normaalisti, toiselle huumori on pelastuskeino, kun joku toinen puolestaan reagoi kaikkeen voimakkaasti tunteella- sanallisesti, etsien merkkejä muiden valinnoista elämän eri aloilla, juuri nyt.

On myös paljon heitä, jotka jaksavat vallitsevasta tilanteesta huolimatta, tsempata ja olla avuliaita toiselle. Huolehtia siitä naapurin vanhuksesta, joka ei ehkä pysty tai uskalla lähteä käymään apteekissa tai kaupassa, noin niin kuin yhtenä esimerkkinä. Tapoja on yhtä monta kuin ihmisiä.

Taloudentila huolettaa varmasti monia ja yrittäjät ovat tällä hetkellä varsin tukalassa tilanteessa. Somessa on kiertänytkin haaste, jossa on tuotu esille suomalaisia pienyrittäjiä, joiden elämään ja toimeentuloon tämä vaikuttaa voimakkaasti. Tässä on ollut ajatus, että ei unohdeta pienyrittäjiä, vaan tuodaan niitä hyviä tyyppejä esille. Ostetaan edelleen heidän palvelujaan, ja tuetaan suomalaista työtä. Toki tämä ei varmasti ole kaikilla mielenpäällä juuri nyt, ja sekin on ihan ok. Mutta ajatus on hieno ja aion myös itse osallistua omalta osaltani tukemaan heitä.

Pandemia näkyy meidän jokaisen arjessa, niin työssä kuin vapaa-ajassa. Itselläni ja kollegoillani, se tulee lisäämään töitä varmasti ihan merkittävästikin, mutta vapaa-ajalla aion keskittyä perheeseen, hyviin leffoihin, kirjoihin sekä ulkoiluun. Kuntosalitreenit aion siirtää lenkkipolulla tehtyihin spurtteihin ja kotitreeneihin. Aion siis tehdä asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä jakossakin.

Kuten tiedätte meillä jokaisella on omat tapamme arjessa ja selviytyä myös vaikeimmista hetkistä. Minusta olisikin hienoa, jos saisimme tässä tilanteessa, jokainen käsitellä asiaa omalla tavalla ilman, että täytyy vielä miettiä mitä tässä uskaltaa sanoa tai tehdä. Olis ihan mahtavaa, että avoin keskustelukulttuuri säilyisi jatkossakin. Sillä kukaan meistä ei ole täydellinen, vaan jokainen meistä reagoi muuttuviin tilanteisiin omalla tavallaan, sen hetkisessä tilanteessa. Ei siis lytätä toista, jookosta?

Tässä vielä pieni muistilista

 • Pese kädet saippualla ja vedellä vähintään 20 sekuntia
 • Älä käy tapaamassa ikäihmisiä hoivakodeissa, sillä he ovat riskiryhmää. Me hoitajat lupaamme tehdä heidän vuokseen edelleen parhaamme, ihan niin kuin jokainen muukin päivä. Sitä vastoin voit soittaa ja tiedustella läheisesi vointia, me kyllä viemme puhelimen hänelle, jotta saatte keskustella yhdessä.
 • Jos sinulla on mahdollisuus etätyöhön, käytä se tilaisuus.
 • Yski hihaan tai nenäliinaan.
 • Älä kättele, vaikka monesti tästä tavasta on hankala päästä eroon.
 • THL:n sivuilta saat ajankohtaista ja luotettavaa tietoa

18 Comments

 • Tiia

  Justiinsa näin, kirjoitit kaiken sen mitä itsekin ajattelen, nyt on aika sen hyvyyden ja joustavuuden korostua. Jokaisella on oma keinonsa selviytyä ja se ei tee kenestäkään huonompaa.

  Halaus sulle ihana ystäväin ja tsemppiä❤️❤️❤️

  • Souliina

   Juurikin näin, nyt ihmisiltä vaaditaan kärsivällisyyttä ja hyvyyttä, ja totta se ei todellakaan tee toisesta huonompaa<3

   Aurinkoista sunnuntaita sinne ystäväin <3

 • Sari Multanen

  Ihania ajatuksia <3 Hieman pelottavaa huomata, että tämä suuri huoli saa aikaan ihmisissä outoja piirteitä mutta toki myös niin paljon hyvää. Itse olen vapaaehtoisesti karanteenissa myös perheestä eli täysin yksin, tehden etätöitä. Yritän pysyä pois myös sosiaalisesta mediasta parhaani mukaan ja soitella ja viestitellä ystävilleni <3. Kahden viikon jälkeen palaan taas ottamaan vastaan mitä tulee, kuten moni muukin ja teen parhaani, että asiakkaat pääsevät hyvään hoitoon. Ihanaa viikkoa <3

  • Souliina

   Samoja ajatuksia, tosiaan huolettaa hieman nämä ihmisten piirteet jotka nousevat esille tällaisen tilanteen aikana, mutta tosiaan jokainen reagoi niin erillä tavalla.

   Tsemppiä sinulle karanteeniin. On hyvä että nykyään etätyön mahdollisuus on niin hyvä, sitä kannattaa käyttää kun kerran on mahdollisuus. Niin ja tsemppiä siihen töihin jalkautumiseenkin, teet arvokasta työtä<3 Täälläkin on paljon soiteltu ja viestitelty ystävien kesken. Välillä on tullut tehtyä kunnon maratonipuheluita, mutta vitsi kuinka ihanaa sekin on.

   Ihanaa sunnuntaita ihana <3

 • Maarit / Sopusointuja

  Hyvää pohdintaa! Jokainen varmasti yrittää toimia niin hyvin tässä tilanteessa, kuin se tämänhetkisen tiedon mukaan on mahdollista. Tilanteet muuttuvat nyt päivittäin, eikä kaikkea pysty millään ennakoimaan kuten jouduimme huomaamaan matkallamme, eikä silloin voi soimata.
  Yritetään pitää positiivista mieltä yllä, jokainen omalla tavallaan – ja esimerkiksi tämä blogin kirjoittaminen on todellinen henkireikä; toivotaan, ettei se kirvoita paheksuntaa.
  Ihanaa iltaa ihana Souliina <3

  • Minna M

   Kauniita kuvia! Terveisiä kotikoulusta! Mulla on täällä kolme koululaista, yksi eskari ja omat työt eli hoitolapset. Onneksi ei ole ulkona liikkumista kielletty niin kuin äitini luona Espanjassa.
   Tsemppiä viikkoon! (Mikä päivä edes on?! Tässä on ihan päivistä sekaisin)

   • Souliina

    Kiitos Minna M 🙂 Tässä tosiaan on jo päivistä sekaisin ja hih sulla on siellä todellinen kotikoulu, tsemppiä vaan sinne<3

    Toivottavasti äidilläsi on kaikki hyvin Espanjassa, siellä tilanne onkin hieman tonen tällä hetkellä.
    Aurinkoista sunnuntaita!

  • Souliina

   Olen niin samaa mieltä kanssasi Maarit <3 Elämme poikkeuksellisessa tilanteessa ja tilanteet elää jatkuvasti. Soimaaminen on tässä tilanteessa täysin turhaa, se ei palvele ketään. päinvastoin juuri nyt tarvitsemme kaikki tukea toisiltamme ja ymmärrystä.

   Juurikin tuon positiivisen mielen ylläpitäminen on erityisen tärkeää ja blogisi on juuri sellainen, joka antaa niin paljon iloa, että itse ainakin jatkan sen lukemista ilolla.
   Toivon myös, ettei kukaan lähden nyt blogeja ja niiden postauksia kritisoimaan, sillä jokainen kirjoittaa niissä omia ajatuksia, kokemuksia ja näkemyksiä, ja niille pitäisi olla sijansa tänä päivänä.

   Kaunista sunnuntaita ihana Maarit <3

 • Melissa

  Nuorisotyössä me jalkaudumme sekä muutoin toimimme verkossa. Uusia asioita pitää oppia ja omaksua hyvin lyhyessä ajassa…

 • Outi

  Juurikin näin, jokaisella meistä on oma tapansa selviytyä vaikeista asioista. Itse menen järki edellä ja huumorilla ja autan kyllä apua tarvitsevia. Töissä arki jatkuu samanlaisena, mutta lapsia on vaan vähemmän ja ollaan pikkuisella pihalla vain, ei mennä puistoihin yms.
  Tsemppiä sinullekin töihin <3

  • Souliina

   Tsemppiä myös sinne <3 Muutoksia tämä tilanne tuo väistämättä jokaisen arkeen ja töihin. Hyvä jos teillä on lapsiryhmät nyt pienempiä ja ne vanhemmat jotka pystyvät pitämään lapset kotona, myös tekevät näin.
   Mukavaa sunnuntaita!!

 • tuulanneli

  Hienosti kirjoitettu. Jokaisella meillä on omat keinot selviytyä vaikeista tilanteista. Elämä kyllä kantaa ja selviämme tästä yhdessä! Sinulle paljon voimia työhön 🙂 Te teette tärkeää työtä!

  • Souliina

   Nimenomaan, huoli ja pelko on ymmärrettävää, kunhan muistamme tosiaan puhaltaa yhteen hiileen ja olla toisille myös armollisia. Yhdessä tästä selvitään, näin uskon.
   Kiitos ja mukavaa sunnuntaita <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *