Yleinen

Ole ystävä toiselle

Muutama sana ystävyydestä näin ystävänpäivän kunniaksi. Ystävyys on parhaillaan koko elämän pituinen suhde, joka kestää niin niin hyvät kuin heikommatkin hetket. Se saa sinut vahvemmaksi ja tuo monia ilon ja onnen hetkiä elämääsi.

Olen kiitollinen jokaisesta ystävästäni, jotka ovat tulleet osaksi tarinaa elämän eri vaiheissa. Osa heistä on kulkenut mukanani lähes koko elämäni, ja toisten kanssa olen tutustunut ja ystävystynyt vuosien varrella erinäisten asioiden tiimoilta. Mutta yhtä kaikki olen iloinen että saan kutsua heitä ystävikseni. Toki elämässä tapahtuu myös muutoksia samoin ihmisuhteissa, kuten ystävyydessä. Joitakin meistä elämä on vienyt erillemme toisista, toisten kanssa pysyvästi ja toisten kanssa välimatkat ja yhteydenpito on vähäisempää, mutta ystävyys on pysynyt ja olemassa.

Mutta valitettavasti kaikilla ei asiat ole näin. Tuntuu surulliselta ajatella, että on paljon ihmisiä joilla ei ole ketään kenelle soittaa kun tarvitsisi tukea tai on tapahtunut jotain hienoa, jonka haluaisit jakaa toisen kanssa.

Ei ole ketään kenen kanssa käydä kahvilla, lähteä lenkille tai keskustella edes pienen hetken aikaa. Ikäihminen, jonka ainut juttukaveri on limoviikuna.

Lapsi/nuori joka jää aina koulussa välitunnilla yksin se sama lapsi, joka valitaan viimeisenä peleihin tai ryhmätyöhön. Lapsi, jolla ei ole leikkikaveria koulun jälkeen. Ja hän ei voi ymmärtää miksi hän ei kelpaa ystäväksi kenellekään.

On toki varmasti ihmisiä jotka nauttivat yksinolosta, mutta valitettavan paljon on ihmisiä, jotka eivät ole sitä tietä itselleen valinnut. He ovat ihan samanlaisia kuin kaikki muutkin, joten mitä jos vain rohkeasti menisit ja juttelet hänen kanssaan, pyytäisit porukkaan mukaan. Et voi tietää mikä timantti tämä ihminen oikeasti on. Parhaillaan voit löytää uuden upean ystävän, joka kulkee rinnallasi läpi elämän <3

Ihanaa ystävänpäivää sinulle, ole ystävä toiselle <3

13 Comments

 • Tiia

  Haha kyllä sussa tiettya fantastista hulluutta piisaa, ilmankos sun kanssa on aina vallattoman hauskaa. <3 Kiitos ystävyydestä rakas Souliina ja teidän siskokuvat saa aina hyvälle tuulelle. <3

  • Minna

   Tuo on niin surullista, ettei olisi yhtään ystävää! Mutta itseään on pakko potkia liikkeelle. Jenkeissä asuessani oli vaan lähdettävä ulos ja sieltä niitä ystäviä löytyi. Ihanaa kun olet ystäväni ♥️

   • Souliina

    Minna, se on surullinen ajatus ja valitettavan totta. Näin sitä itsekin on ystäviä lapsen saanut, mennyt ulos ja niin sitä on tutustuttu ja ystävystytty.

    Ja kiitos samoin, ihanaa että olet ystäväni <3

  • Souliina

   Tiia,

   Hahaa tiettyä hulluutta kyllä täällä riittää ja samat fiilikset, meillä on kyllä aina hullunhauskaa:D
   Kiitos myös sinulle rakas ystävä ystävyydestäsi, olen niin onnellinen että tiemme ovat aikanaan kohdanneet <3

   Ihan että nämä minun ja Ellun kuvat tuo hyvän fiiliksen, hän on ihminen joka tuo paljon positiivisia asioita ympärilleen <3

 • Maarit / Sopusointuja

  Kuulun itse niihin, joka nauttii yksinolosta – ja saan siitä virtaa. Olen monesti määritellyt luonteeni sosiaaliseksi erakoksi. Viihdyn yksin, mutta kaipaan silti kavereita ja ystäviä, tapahtumia.
  Olen huomannut erityisesti nyt blogin kirjoittamisen aikana, että jos vähänkin antaa ihmisille mahdollisuuden tutustua, kavereita ja ystäviä kyllä tulee elämään. Uskon, että on myös paljon itsestä kiinni, antaako tilaa ja pitääkö oven auki uusille ihmisille. Yksinäisyys saattaa joissakin tapauksissa olla myös itse aiheutettua. On myös huolehdittava suhteista, vaikkei se aina tarkoitakaan jatkuvaa yhteydenpitoa, sen tietää mikä on hyvä.
  Olen niin iloinen, että ollaan kohdattu <3

 • tuulanneli

  Myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset!

  Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka tarvitsevat omaa aikaa ja yksinäisyyttä akkujen lataamiseen. Sitten on aina kiva olla taas kaikessa mukana. Se on kuitenkin ikävää, jos et voi valita vapaaehtoisesti yksinäisyyttä vaan joudut siihen vasten omaa tahtoasi!

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *