Lifestyle,  Travel,  Yleinen

Terveisiä mökiltä

Moikka ja hei terkut mökiltä ja Mikkelistä. Meillä oli siskon kanssa kummallakin viime viikonloppu vapaata ja otettiin auto alle ja suunnattiin ensin äidin luokse ja sieltä jatkettiin matkaa vielä mökkimaisemiin. Nämä kaikki postauksen kuvat on muuten otettu mun uudella kännykällä sillä unohdin kameran kotiin. Mutta onneksi näissä puhelimissa on nykyään niin hyvät kamerat, että kyllä niillä ihan kelvollisia kuvia saa! Naurettiin siskon kanssa, että ei perhanan kuinka vaikeata on tottua iphonen kuvanlaatuun, joka ei todellakaan anna mitään anteeksi, eli ei todellakaan pehmennä kasvoja edes muotokuva asetuksella, vaan raadollisesti ja hyvin totuudenmukaisesti tuo ihan koko totuuden esille kraattereineen kaikkineen, niin kuin äitini totesi,, toisin kuin aiempi Huawei, jonka kuvat on paljon armollisempia, eli pehmentävät, kirkastavat ja silottavat kasvojen piirteet. No toisaalta saahan ne eletyn elämän jäljet näkyäkin jo viidenkympin lähestyessä.

Mutta palataan takaisin itse aiheeseen. Lähdettiin ajelemaan kohti Mikkeliä aamulla siinä seiskan aikoihin ja poikettiin Kärkkäisellä hakemassa mukaan kupilliset kahvia ja teetä, sekä kassillinen neulelankaa. Meillähän oli tarkoitus käydä Hiirolassa villakehräämöllä täyttämässä lankavarastoja, kun kerran siellä päin liikumme, mutta valitettavasti paikka oli kiinni viikonlopun ajan, tarkistettiin se jo matkalla, joten Ellun neuleintoa piti sitten lievittää Kärkkäisen lankavalikoimalla.

Äidille päästyämme nautitiin kahvit, croissut ja muut herkut ja sitten lähdettiin kaupungille. Oli ihana taas nähdä tuttuja nurkkia, joissa nuorempana tullut liikuttua kovastikin. Koluttiin kirpputorit läpi ja mä tein aivan ihania sisustuslöytöjä uuteen kotiin ja järjettömän halvalla! Ai niin me muuten muutetaan, mutta kerron siitä myöhemmin lisää.

Käytiin myös tsekkaamassa Mikkelin Eurokangas, josta löytyi useampikin kangas kotiin tuotavaksi. Ai niin muuten tuo pinkki pellavamekko, sen tein muutama päivä ennen kuin lähdettiin reissuun, ennen työpäivän alkua ja tykkään tuosta ihan mahdottoman paljon. Se on keveä päällä ja ihanan pehmeää pellavaa ja väri noh, sanotaanko että sen huomaa

Haettiin mökille mukaan kaupungin parhaat pizzat Domista. Veli nauroi, että eikös mökillä kuulu grillata. Toki, mutta päätin päästä helpommalla tällä kertaa 🙂

Iltapäivällä ajeltiin mökille ja laitettiin sauna lämpiämään hetki ensi töikseen. Heitettiin kassit tupaan ja kannettiin pizzalaatikot laiturille ja istuttiin hetkeksi vain ihailemaan tuota maisemaa, sitä mieletöntä rauhaa ja hiljaisuutta joka tämän paikan oli vallannut. No saattaapi olla, että se rikkumaton luonnonrauha hetkeksi järkkyi kun Ellu ja minä paikalle pölähdettiin ja varsinkin siinä vaiheessa kun päätettiin pulahtaa uimaan. Vesi ei nimittäin todellakaan ollut lämmintä.

Saunakaan ei ehtinyt lämmetä kuin reiluu 60 asteeseen, kun istuttiin jo lauteilla heittämässä löylyä. Syytän tästä siskoani, jolla oli niin mahdoton kiire päästä uimaan ja minä en suostunut järveen mennä, ennen kuin sauna on lämmintä, se kuulemma on lämmin kun mittari näyttää 60 .

Ellu kiskoin laiturin viereen metalliportaita, jotta olisi helpompi lähteä uimaan. No saatiin ne pystyyn ja pulikoitiin minkä kerettiin. Välillä juostiin saunaan, joka oli jossain vaiheessa ja yli 100 asteinen, ja sit takaisin uimaan. Tätä jatkui melkein koko illan, välillä toki juotiin kahvit, ulkoiltiin ja opetettiin äitiä älypuhelimen ihmeellisen maailman pariin. Siinä sitten tuli jossain vaiheessa puheeksi, että täytyy muistaa käydä nostamassa portaat vedestä ylös ennen kuin seuraavana päivänä lähdetään kotia kohti. johon äiti naureskellen vastasi, että ei ne ole portaat vaan teline mitä pitkin vedetään vene ylös vedestä.

Saattaa olla, että tunnettiin itsemme hieman tolloksi, mutta hei se toimi niin hyvin portaina ja ne oli vielä leveätkin!

Meillä oli tarkoitus lähteä illasta vielä kalaa, mutta sää muuttui välillä niin sateiseksi, että päätettiin jättää suosiolla väliin, ehkä ensi kerralla sitten.

Mökin pihassa on normaalisti ollut mustikkaa ihan mielettömän paljon, mutta tänä vuonna ne ei oikein lähtenyt kasvamaan, oisko ollut liian kuivaa aiemmin, mutta sitä vastoin puolukkaa näytti tulevan ihan kivastikin.

En tiedä olenko missään nukkunut noin hyvin kun viikonlopun mökillä. Raitis ilma, sauna ja uinti, ne teki varmasti tehtävänsä.

Oli kyllä ihan kertakaikkisen ihana ja rentouttava reissu, vaikkakin ajokilometrejä tuli mittariin todella paljon ja kotiin päästyä niskat olivat hieman jumissa ja väsytti niin, että taisin nukahtaa jo ysin aikaan illalla, niin silti viikonloppu oli enemmän kuin onnistunut. Suunniteltiin jo muutaman kuukauden päähän uutta mökkireissua, silloin ruskan aikaan tuolla on äärettömän kaunista. Toiveissa olisi jos sillä reissulla sitten ehdittäisiin myös käydä kalassakin.

Nyt toivottelen teille ihanaa viikkoa ja suuntaan askeleeni työmaalle <3

3 Comments

 • Outi

  Ihan täydellisen kuuloinen ja näköinen viikonloppu. Voin vaan kuvitella sitä naurun määrää kun pulahtelitte kylmään veteen.
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

 • Maarit / Sopusointuja

  Teidän mökki on upealla paikalla! Hienot maisemat ja todellinen luonnon paratiisi. Ja tuo kuntta pihalla on niin hieno, ei tarvitse leikata ruohoakaan.
  Mekko on ihana piristysruiske maisemaan 🙂
  Kivaa päivää Souliina <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *