Lifestyle,  Yleinen

Toipilaita x 2

Täällä meitä on kaksi, toipilasta siis, Sakke ja minä. Juniori toipuu pelitilanteessa syntyneestä jalkavammasta ja minä puolestaan parantelen olkapäätä ja vähän hauistakin. Sen siitä saa, kun treenaa liikaa tai oikeastaan väärin. Omalla kohdalla urheiluvamma syntyi vääränlaisesta treenistä, jossa ei pystynyt tekemään liikkeitä niin puhtaasti kuin olisi pitänyt, loppupelissä huonosti kävi ja kohta kaksi viikkoa on kipuiltu ja toivuttu, mutta onneksi, nyt jo parempaan päin.

Tylsä homma siltä osin, kun olin vihdoin päässyt takaisin urheilun pariin, kolmen-neljän kuukauden tauon jälkeen. Innoissani ravasin salilla ja ryhmäliikuntatunneilla tavoitteena vahva kroppa ja kiitos mahdollisimman nopsaan vielä, jos mahdollista, aurinko paistaa jo! Helppohan se nyt on jossitella, mutta olisi todellakin pitänyt aloittaa varmasti vieläkin rauhallisemmin, ennen kuin lihaskunto olisi entisellään ja kroppa kestäisi paremmin. Mutta ei minähän se kuvittelen, että pystyn tottakai siihen samaan mitä silloin joskus -no en pystynyt.

Lääkäri, joka tutki minut ensin oli varsin pätevä, hän laittoi lähetteet kuviin sekä ortopedille. Mahdollista leikkaustakin jo väläyteltiin, mutta onneksi toipuminen on kuitenkin ollut sen verran hyvää, ettei sille taida enää olla tarvetta. Nyt on vuorossa fysioterapiaa ja pitkää pinnaa 🙂

Sakella puolestaan koipi otti kolhua pelitilanteessa. Näitähän tulee ja menee, mutta valitettavia yhtä kaikki. Eniten tässä vain ärsyttää se, että vastustaja pelasi ihan hiton rumaa peliä, eli “turha” loukkaantuminen. Ei niin että se nyt ikinä olisi jotenkin hyvä ja oikea, mutta nyt voi kuitenkin sanoa, että jos vastustaja olisi kunnioittanut edes hieman peliä ja tuomarit hoitanut hommansa, niin näiltä olisi mahdollisesti vältytty. Niin ja joukkue ei todellakaan ollut kyseinen, joka näkyy kuvassa.

Mutta nuo nuoret- he ovat vahvoja ja sitkeitä. Toipuminen on nopeampaa, eikä he pienestä hätkähdä, vaan hokkareita ollaan kiskomassa jalkaan heti kun vain mahdollista. He tietävät myös sen että urheilussa tulee väistämättä loukkaantumisia, mutta rakkaus urheiluun ja lajiin on silti suurempi. Tosin tuntuuhan noita sattuvan, vaikka ei urheilisikaan.

Ja me äidit, me sitten revitään kaikki ilo irti näistä tilanteista kun toivutaan samaan aikaan jälkikasvun kanssa. Minä ainakin! Tartuin oitis tilaisuuteen ja kaivoin kameran esille ja nappasin pari kuvaa Sakesta, kun nyt kerrankin sattuu olemaan kotona., eikä pääse yhtä liukkaasti karkuun;) No ei vaineskaan, hänelle ei kyllä ole ongelmaa olla kameran edessä.

Samoin olen nautittu mielettömistä keskusteluhetkistä tuon jäbän kanssa, silloin kun muu perhe on ollut töissä tai koulussa. Ei voi kuin todeta, että aika hieno nuori mies hän on, vaikkakin välillä oikea Ville Vallaton!

Niin ja tytöt, he ovat olleet innokkaina kyökin puolella ja leiponeet niin kinkkupiirakkaa, kuin pannerita ja pipareita. Ihan omasta tahdosta niin kuin aina<3 Niin, että täällä on oikeastaan kaikki ihan ok.

Ottakaa iisisti ja pitäkää huoli itsestänne <3

12 Comments

  • Souliina

   Kiitos Iina <3 Juu ja jos omaa tälläisen " aavistuksen" kärsimättömän luonteen, niin se on paljon vaadittu 😀 Mutta kyllä se tästä. Mukavaa illan jatkoa!

 • Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  Höh. Urheiluvammat on tympeitä. Meillä poika katkas lätkätreeneissä solisluunsa kauden alussa. Siinä meni 8 viikkoa parannellessa. Itse taas nyt oon ollut pahentuneen astman ja keihkoputkentulehduslääkityksen takia kolmatta viikkoa treenikiellossa. Toipumista teille! ❤️ -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • Souliina

   Ai samperi noi solisluun murtumat ja katkeamat on kivuliaita ja pitkään menee toipuessa. Toivottavasti loppukausi menee teillä terveenä. Meillä muuten on pojilla sama laji kyseessä <3

   Ja tsemppiä sinulle, toi on tosi ikävää ja tähän aikaan kun tuota katupölyä alkaa olemaan tosi paljon, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla, niin astmaatikolla on tosi hankala kausi 🙁 Eli toipumisia sinnekin <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *