Fashion,  Lifestyle,  Yleinen

Valkoinen neuletakki ja simppeli kuvankäsittely

Heissan Murut! Toivottavasti teidän viikkonne on sujunut mukavasti. Täällä on päästy jo takaisin töiden pariin ja kamerakin on ollut käden jatkeena jo huomattavasti tiuhempaan tahtiin. Ajattelinkin vinkata teille äärimmäisen yksinkertaisen kuvausvinkin, jota itse käytän tunnelmaa luomaan tietyissä kuvissa.

En rupea tällä kertaa kertomaan kuvauksesta tai kuvankäsittelystä sen suuremmin, niistä on tietoa netti pullollaan, mutta joskus ihan pikku jippo voi tuoda kuvaan sen kaivatun fiiliksen. Kuten näissä kuvissa on haettu hieman utuisempaa tunnelmaa. Tietenkään kyseinen fiilis ei välttämättä sovi ihan kaikkiin kuviin, vaan se riippuu tilanteesta ja kuvasta. Siitä mitä tunnelmaan haluat kuvalla välittää.

Neule saatu KappAhl

Näissä kuvasarjoissa vasemmanpuoleiset ovat suoraan kamerasta, ilman minkäänlaista käsittelyä ja oikeanpuoleiset kuvat ovat saaneet yhden pienen säädön, joka on tuonut kuviin kyseisen hieman utuisen tunnelman.

Monesti toki esim asukuvissa halutaan tuoda mahdollisimman kirkas ja selkeä kuva katsojalle, mutta myös toisenlainen fiilis voikin olla myös toimiva, vai mitä mieltä olette, kun katsotte näitä kuvia?

Jo kameran sijoittelulla on iso vaikutus, siihen miten valo pääsee osaksi kuvaa. Itse pyrin ottamaan kuvia niin paljon kuin mahdollista ikkunan ääressä, luonnonvalossa. Kameraa liikuttamalla hieman eri suuntiin saadaan valtava vaikutus kuva kirkkauteen tai vastaavasti sen tummuuteen,valoihin ja varjoihin, niin halutessaan.

Kuten huomaatte, miten myös oma ihonvärini muuttuu merkittävästi, riippuen valon määrästä.

Näissä alimmissa kuvissa olen kääntänyt kameran ihan vain hieman toiseen suuntaan, yllä oleviin kuviin verrattuna, jolloin valoa tulee enemmän, ja kuva näyttää huomattavasti kirkkaammalta. Eli ihan pienen pienet asiat vaikuttavat paljon siihen miltä kuva näyttää ja minkälaisen tunnelman sen avulla voi välittää.

Kun olen saanut halutun valotuksen kameran asettelulla ja säädöillä, on seuraavaksi vuorossa kuvankäsittely halutun tunnelman saavuttamiseksi. Mikäli sille koetaan tarvetta. Näissä kuvissa olen Photoshopilla lisännyt ainoastaan valotuskohdasta keskimmäistä palkkia, eli siirtymä ja lisännyt lukemaksi +0,0350

Saman asian voi tehdä Käyrät kohdassa ja siirtämällä viivan alaosaa ylöspäin, jolloin säädät kuvan tummia alueita ja näin saat kuvaan sumuista tunnelmaa. Siis vain yksi pieni säätö, jossa ei monta sekuntia nokka tuhisen ja tunnelma on ihan toinen!

Niin ja vielä tuohon valkoiseen neuleeseen näin lopuksi, se on KappAhlin kevään mallistosta ja aivan ihana. Se seilaa sekä Verbun että minun vaatekaapissani, ihan sillä perusteella, kumpi ehtii sen ensin napata puhtaan pyykin korista itselleen. Valitettavan usein se on ollut tuo nuori neiti, jolle se kieltämättä sopii mielettömä kauniisti.

Tykkään siitä kuinka simppelin yksinkertainen ja silti tyylikäs neule on kyseessä ja vielä valkoinen <3

5 Comments

 • Outi

  Ihania kuvia <3 Välillä tosiaan kuvat vaativat hieman pehmeyttä, kun taas toiset kuvat näyttävät selkeinä paremmalta. Minusta onkin ihana testailla kaikkia kameran säätöjä ja filttereitä 🙂
  Neule on kaunis. Ihanaa iltaa sinulle <3

 • Maikku

  Tosi kivasti oikeanpuolissa kuvissa pehmeyttä ♥ Tykkään sun kuvista muutenkin, taitavasti
  otettuja ja niissä on selkeästi sun oma tyyli.

  Ihanaa viikkistä ♥

 • Elina

  Ihanat nämä kuvat❤️ mä tykkään tuosta uutisesta tunnelmasta, pitäisi itsekin opetella enemmän käyttämään eri säätöjä kuvissa kun ne luo kauniin tunnelman. ?
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

 • Tiia

  Ihania kuvia ja kuten oon aina sanonut, sun kuvat on ihan parhautta, se tunnelma, sävymaailmat, täydellinen maku ja kaunis sinä. <3

  Ihanaa viikon jatkoa Souliina. <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *